...

Fodboldgolf – Historie

by May 6, 2021

Fodboldgolf, hvad er det egentlig? Hvem spiller det og er Fodboldgolf en professionel sport?

 

Læs med her:

 

Fodboldgolf er en relativt ny sport der er opstået i Skåne i Sverige. Spillet er, kan man sige, er en blanding af golf og fodbold. Du bruger benet som kølle og bolden er ikke en lille hård fætter, men en vel-pumpet fodbold der skal i hul.

Spillet er sat op som golf, eller måske nærmere minigolf. Der er anlagt baner med forhindringer som du skal korrekt igennem, for til sidst at få bolden i hul. Banerne er hver især tildelt par, alt efter hvilken sværhedsgrad de har.

 

Bane 2 hul 18
Bane 2 hul 2

Det kræver ikke specielt tøj at spille Fodboldgolf, bare et almindeligt sporty outfit. Skoene kan være almindelige kondisko eller grusbanestøvler. Det er ikke tilladt at bruge fodboldstøvler.

 

Spillet er for alle og kræver ingen videre bold-evner. Dog kan det være en lille fordel at have et præcist spark og øje for banens hældning. Familier, venner, virksomheder og polterabends ses alle på banerne. Fodboldgolf er sjovt og hyggeligt og tilbyder frisk luft, uden at være fysisk krævende. Det er en udendørs aktivitet perfekt til grupper, store som små.

 

Der er dog en voksende gruppe af virkelig dygtige spillere, der deltager i turneringer både i Danmark og over hele verden. Der er en liga for både mænd og kvinder.

 

I Danmark har vi DFGF (Dansk Fodboldgolf Forening), der planlægger turneringer og Tours i Danmark. Touren er i år sponsoreret af Sportmaster, gScore og adidas

Internationalt er det organisationen WFGA (World Footgolf Association) der samler fodboldgolfspillere over hele verden. Her i 2021 er det en dansker Anders Bollerup der  ligger nummer et på verdensranglisten. 

 

 

Den tidligere verdensmester Ronnie Hansen/Ronnie Ronson med nogle af danmarks unge talenter.

Skejby Fodboldgolf er en af Danmarks nyeste baner. I samarbejde med den tidligere verdensmester Ronnie Hansen/Ronnie Ronson, har vi skabt et fantastisk område lige uden for Århus hvor kærligheden til fodbolden er i top. Vi har lige nu 2 baner, Familiebanen og Probanen, der tilbyder forskellige former for sjov. Sidst i sæson 2021 åbner vi en bane mere! 

I September 2019 startede vi med en bane, Familiebanen og har derefter udvidet med en bane mere, Probanen, grillområde, bålhytte, fodtennis og som det nyeste TEQBALL-borde. 

 

Vi håber at være med til at fremme Fodboldgolf som sportsgren og give en masse skønne mennesker en mulighed for at komme ud i den friske luft og have det sjovt med en sport der er for alle aldre, køn og færdigheder.

Book en tid hos Skejby Fodboldgolf HER.

 

Følg os på Facebook og Instagram

0 Comments